Ce este psihologia muncii și organizațională?

 

Psihologia muncii și organizațională este o ramură  a psihologiei ce se ocupă cu evaluarea psihologică a personalului din firme și organizații, având două obiective:

 • facilitarea performanței individuale și organizaționale prin sincronizarea profilului aptitudinal cu profilul ocupațional (evaluarea caracteristicilor psihologice specifice unui post, identificarea potențialului de dezvoltare profesională, managementul riscului de accidentare, menținerea sănătății mentale, prevenția bolilor profesionale etc.);
 • facilitarea dezvoltării unui climat organizațional favorabil performanței individuale/colective și menținerii sănătății (evaluarea satisfacției profesionale, a nemultumirilor, temerilor etc.)

Tipuri de servicii oferite:

 • Analiza muncii si stabilirea criteriilor de selecție profesională.
 • Examen psihologic în vederea selecției de personal, finalizat cu întocmirea profilului psihologic detaliat și/sau a avizului psihologic.
 • Evaluarea psihologică după angajare/periodică și stabilirea profilului psihologic (și/sau aviz) pentru a preveni declinul aptitudinal, în vederea  cunoasterii angajatilor și a eficientizării dinamicii organizationale.
 • Analiza climatului organizațional (surse de conflict, insatisfacție, coeziune, motivație și atitudine fața de muncă), în vederea prevenirii anumitor situații și a identificării soluțiilor de optimizare ale activitatii organizaț
 • Sprijin strategic pentru proiecte precum „Promovarea sănătății la locul de muncă”
 • Evaluarea stresului  la locul de muncă și implementarea unor strategii de prevenire a epuizării profesionale (Burnout).
 • Analiza potențială și dezvoltarea leadershipului.
 • Asistență în caz de dezechilibru “ profesie-viață personală”.

 

Examenul psihologic pentru angajare/menținere în funcție, participarea la diferite concursuri/formări și eliberarea avizului psihologic/profilului aptitudinal durează între 45 de minute și 2 ore.

Prețul unui aviz psihologic și/sau profil aptitudinal este diferit în funcție de complexitatea postului ocupat/funcției (între 50 lei și 200 lei). Celelalte tipuri de servicii psihologice descrise mai sus, au preț variabil în funcție de complexitatea obiectivelor. 

CARE ESTE PROCEDURA DE DESFĂȘURARE A EXAMENELOR PSIHOLOGICE SI OBȚINEREA AVIZELOR / RAPOARTELOR PSIHOAPTITUDINALE?

 1. Primul contact (mesaj prin formularul online, e-mail, facebook sau apel telefonic).

Vă rog să îmi descrieți nevoia dumneavoastră în câteva cuvinte – folosind formularul online, e-mailul sau facebook-ul). Veți primi un răspuns la mesajul dumneavoastră cât mai curând posibil, precum și data programării.

În mod alternativ, mă puteți contacta telefonic (Tel: 0743041003). În cazul în care nu voi putea răspunde, vă voi suna eu cât mai curând posibil.

 1. Conform programării stabilite, în prima sesiune de examinare va avea loc  un interviu urmat de examinarea prin teste / chestionare a aptitudilor/ abilităților dumneavoastră. Dacă obiectivul nu este complex (de ex. nu aveți nevoie de profil aptitudinal, ci doar de aviz psihologic), examinarea psihologică se finalizează în acest punct și veți primi Avizul psihologic.
 2. Dacă obiectivul dumneavoastră este mai complex, (de ex. aveți nevoie de profil aptitudinal sau funcția dumneavoastră este mai complexă), va urma o întâlnire de feedback și prezentare a rezultatelor / eliberarea avizului / raportului psihoaptitudinal, întâlnire pe care o vom programa la scurt timp după finalizarea examenului psihologic (minim 3 ore- maxim 5 zile.)
PENTRU CELELALTE SERVICII DE PSIHOLOGIE ORGANIZAȚIONALA VĂ ROG SĂ-MI TRANSMITEȚI UN MESAJ PRIN MIJLOACELE DE COMUNICARE ANUNȚATE SAU PUTEȚI SĂ MĂ APELAȚI TELEFONIC ȘI SĂ STABILIM O ÎNTÂLNIRE PENTRU O DISCUȚIE INIȚIALĂ.