CE ESTE PSIHOLOGIA CLINICĂ?

 

Psihologia clinică se referă la investigarea mecanismelor psihologice implicate în starea de  sănătate sau de  boală, precum și intervenție/asistență psihologică primară.

Investigarea mecanismelor psihologice implicate în starea de sănătate și  de boală, presupune evaluarea și psihodiagnosticul  modalitaților de manifestare a bolii (semne și  simptome), determinarea factorilor etiologici (cauzele), identificarea modului de răspuns al organismului la acțiunea factorilor etiologici.

Evaluarea și psihodiagnosticul  se realizează de către un psiholog clinician, prin metode stiintifice (teste, scale, chestionare, interviul structurat semi- structrat și liber, observația etc.), la cererea/cu acordul subiectului, într-un cadru bine delimitat din punct de vedere deontologic și etic.

 

Oferim servicii complete de evaluare și psihodiagnostic pentru:

  • copii;
  • adolescenți;
  • adulți;
  • persoane de vârstă înaintată.

 

Evaluările noastre  psihologice includ:

  • un interviu clinic complet;
  • testare standardizată pentru a evalua gama totală de probleme;
  • un raport de evaluare și psihodiagnostic complet care detaliază domeniile evaluate și recomandările pentru tratament;
  • o sesiune detaliată de feedback pentru a examina rezultatele și a vă ajuta să vă ghidați către intervențiile și resursele disponibile.
  • La ce vă puteți aștepta?

O evaluare psihologică constă dintr-un interviu cu un psiholog, urmat de efectuarea unor teste sub supravegherea psihologului.

 Evaluarea va implica o varietate de sarcini/chestionare/teste care pot evalua personalitatea, starea emoțională, modul de relaționare și de comportament precum și  abilități precum atenția, memoria, raționamentul și rezolvarea problemelor, limbajul, abilitățile vizual-spațiale, inteligența, abilitățile motorii, viteza de procesare și abilitățile funcționale etc.

Testarea va fi personalizată în funcție de nevoile și obiectivele dvs., în general, poate fi realizată pe parcursul a 1-3 sesiuni. Durata unei sesiuni este variabilă în funcție de obiectiv (maxim 2 ore), iar prețul este de 150/sesiunea de evaluare.

 

Tipuri de evaluare și psihodiagnostic

  • Raport de evaluare și psihodiagnostic cu scop de autocunoaștere și dezvoltare.
  • Raport de evaluare și psihodiagnostic realizat la cerere dumnravoastră sau la recomandarea unui medic, în vederea susținerii unui diagnostic medical (Boli neurodegenerative, tulburări de neurodezvoltare, Demențe, Schizofrenie, Depresie, Anxietate, Tulburări de personalitate etc.)
  • Raport de evaluare și psihodiagnostic în vederea prezentării la Comisia de Handicap, Capacitate de Muncă, Pensionare.
  • Fișă de evaluare psihologică în vederea încadrării în grad de handicap/orientării școlare și profesionale și a planificării beneficiilor, serviciilor și intervențiilor pentru copilul cu dizabilități și/sau cerințe educative speciale.
  • Evaluare psihologică în context judiciar (Notar, Avocat, Instanța de Judecată, Serviciul de Probațiune).

Care este procedura de desfășurare a consilierii psihologice?

  1. Primul contact (mesaj prin formularul online, e-mail, facebook sau apel telefonic).

Vă rog să îmi descrieți întrebarea/problema în câteva cuvinte – folosind formularul online, e-mailul sau facebook-ul). Veți primi un răspuns la mesajul dumneavoastră cât mai curând posibil, precum și data programării.

În mod alternativ, mă puteți contacta telefonic (Tel: 0743041003). În cazul în care nu voi putea răspunde, vă voi suna eu cât mai curând posibil.

  1. Prima sesiune de evaluare

Este de preferat ca înainte de prima întâlnire,  să descărcați Formularul de informare și consimțire, precum și Formularul de admisiune și să veniți cu ele completate.

În această sesiune vom examina mai detaliat problema/obiectivul  dumneavoastră și vom clarifica procedura și modul de realizare. Tot în această sesiune va avea loc interviul clinic și începerea protocolului de examinare psihologică prin aplicarea de teste.

 Dacă obiectivul dumneavoastră nu este unul complex, evaluarea se poate  finaliză după această sesiune. Vom stabili o întâlnire de feedback (după minim  3 ore – maxim 5 zile),  pentru a examina rezultatele (opțional), a vă înmâna raportul  și a vă ajuta să vă ghidați către intervențiile și resursele disponibile – dacă este cazul.

  1. 1- 2 sesiuni pe parcursul cărora se aprofundează evalurea psihologică.
  2. Urmează o întâlnire de feedback (opțional) pentru a examina rezultatele, a vă înmâna raportul și a vă ajuta să vă ghidați către intervențiile și resursele disponibile, dacă este cazul,  întâlnire pe care o vom stabili după finalizarea evaluării (după cel puțin 3 ore – maxim 5 zile în funcție de complexitate).
  1.  

Descarca formularele si trimite-le completate!