CE ESTE PSIHOTERAPIA?

 

Psihoterapia poate fi definită ca intervenție psihologică (tratament fără medicamente) folosită pentru a trata afecțiuni psihice, psihosociale, psihosomatice și tulburări de comportament.

Scopul psihoterapiei este:

  • de a promova dezvoltarea personală și bunăstarea psihologică;
  • de a rezolva sau ameliora problemele de sănătate mintală;
  • de a trata tulburările de comportament;
  • de a crește încrederea și stima de sine.

 

Metoda psihoterapeutică utilizată.

 

Sunt specializată în psihoterapie integrativă, o formă de psihoterapie  care îmbină tehnici psihoterapeutice specifice diferitelor modele de psihoterapie (cognitiv – comportamentală, psihodinamică, hipnoterapie,  gestalt terapie, analiză tranzacțională, terapia sistemică etc.) pentru a se adapta cât mai bine la  situația persoanei. Integrarea se referă atât la Integrarea Sinelui (aspectele nescunoscute și neintegrate ale eului), cât și la integrarea personalitații (armonizarea sistemelor cognitiv, emoțional și comportamental ale personaliații) și al teoriilor.

Tratamentul oferit este personalizat pentru a satisface nevoile individuale ale fiecărei persoane, de la caz la caz. În funcție de fondul și problema personală, se vor aplica diferite tehnici de tratament.

Cui se adresează psihoterapia?

 

În general psihoterapia se adresează persoanelor care se află  în una sau mai multe dintre  următoarele situații:

  • au tendința de a se simți epuizate și lipsite de energie;
  • manifestă tendința de a se simți anxioase sau chiar panicate în diferite situații;
  • evită contactul social cu alte persoane;
  • nu mai sunt sigure dacă viața are vreun sens;
  • ar dori să se cunoască mai bine;
  • au dificultăți în cuplu și/sau familie;
  • simt că nu mai pot face față provocărilor profesionale; Burnout / suprasolicitare / epuizare;
  • au probleme cu somnul;
  • manifestă frica / panică;
  • manifestă motivația necesară de a-și trata/ameliora psihoterapeutic afecțiunea de care suferă (Depresie, Tulburări obsesiv – compulsive, Tulburarea de panică, Dependența de alcool, Schizofrenia, Tulburarea Bipolară, Tulburarea de Personalitate, Tulburări de dinamică psihosexuală etc.);
  • manifestă diferite tulburări de comportament;
  • întâmpină dificultăți în legătură cu sexualitatea;
  • manifestă afecțiuni psihosomatice (Sindromul intestinului iritabil, dureri fără o cauză organică etc.)

 

Cui ofer servicii de psihoterapie?

  • copii;
  • adolescenți
  • tineri/adulți;
  • persoane de vârstă înaintată.

 

O ședință de psihoterapie durează 50-60 minute și costă 130 lei.

Care este procedura de desfășurare a psihoterapiei?

  1. Primul contact (mesaj prin formularul online, e-mail, facebook sau apel telefonic).

Vă rog să îmi descrieți întrebarea/problema în câteva cuvinte – folosind formularul online, e-mailul sau facebook-ul). Veți primi un răspuns la mesajul dumneavoastră cât mai curând posibil, precum și data programării.

În mod alternativ, mă puteți contacta telefonic (Tel: 0743041003). În cazul în care nu voi putea răspunde, vă voi suna eu cât mai curând posibil.

  1. Prima întâlnire

Este de preferat ca înainte de prima întâlnire,  să descărcați Formularul de informare și consimțire, precum și Formularul de admisiune și să veniți cu ele completate.

Într-o discuție inițială în cabinetul meu, vom examina mai detaliat problema dumneavoastră și vom încerca să clarificăm în ce măsură modul meu de lucru poate fi util pentru dvs. Dacă este necesar, vom stabili o abordare interdisciplinară (de exemplu, poate fi necesar un tratament medicamentos sau o anumită investigație medicală).

Tot în cadrul discuției inițiale, vom aborda motivația, obiectivele, așteptările, resursele dumneavoastră și vă voi informa despre procesul, politica de desfășurare și metoda de terapie. De asemenea,  voi fi disponibilă să vă răspund la orice altă întrebare. După ședință, puteți să vă decideți   dacă doriți să realizați psihoterapia cu mine. Relația terapeutică de încredere între pacient și terapeut este unul dintre cei mai importanți factori în psihoterapie. Costul întâlnirii inițiale este același cu cel al unei ședințe obișnuite.

  1. Faza introductivă (1 – 3 sesiuni)

În primele sesiuni, va fi prezentat mai departe cadrul terapeutic, veți obține o perspectivă asupra modului meu de lucru și vom realiza evaluarea și  conceptualizarea problemei dumneavoastră. Pe baza acestei experiențe, vă puteți clarifica în continuare dacă forma de tratament pe care o ofer este potrivită pentru dvs.

  1. Durata individuală a terapiei

Dacă se ia o decizie comună în favoarea continuării psihoterapiei, va exista o frecvență de sesiuni adaptată individual, cu durata diferită a terapiei. Decizia dvs. pentru psihoterapie poate fi revocată în orice moment, dar sesiunile trebuie anulate cu 24 de ore înainte de data convenită. Dacă doriți să încheiați terapia, ar fi utilă o fază de încheiere.

Alte Servicii de Psihoterapie

Oferim și psihoterapie online, de grup sau prin intermediul Realității Virtuale cât și hipniterapie și psihoterapie de cuplu și familie.

Psihoterapie Online

Psihoterapia online este o modalitate de a lucra cu un psihoterapeut pentru a vă face viața mai fericită, mai sănătoasă și mai productivă...

Psihoterapie de Grup

Scopul acestui grup este de a ajuta persoanele să se dezvolte psihologic și să îmbunătățească calitatea relațiilor si al starilor personale...

Realitatea Virtuala

Realitatea virtuală constă într-un set de medii tridimensionale cu care persoana interacționează în timp real, care generează un sentiment...

Psihoterapie de cuplu și familie

Lorem ipsum dolor sit amet adipelit sed eiusmte mpor encid.

Descarca formularele si trimite-le completate!

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE PSIHOTERAPIE?

  • Psihoterapia este o modalitate matură de a crește și a vă schimba. Problemele psihologice sunt din ce în ce mai frecvente în ultimii ani și o proporție din ce în ce mai mare de oameni este afectată de acestea. Din experiența mea știu că prea mulți oameni folosesc multiple mecanisme prin care își evită/acoperă problemele fără a încerca să le rezolve. În calitate de psihoterapeut, vă voi ajuta mai întâi să vă identificați problemele psihologice și apoi să vă dezvoltați din ele. A-ți fi teamă de furtuna interioară are ca rezultat tot felul de anxietăți, stima de sine scăzută și incapacitatea de a forma relații intime sănătoase. Psihoterapia are ca scop găsirea unui echilibru interior pentru a ușura aceste simptome.
  • Abordarea psihoterapeutică poate fi de scurtă durată, centrată pe simptom sau va viza o abordare mai profundă a personalității – de lungă durată, în funcție de disponibilitatea dumneavoastră de a lucra. Psihoterapia este un proces care necesită implicare, beneficiile apărând  treptat asemeni rezultatelor obținute prin fitness.
  • Scopul psihoterapiei de lungă durată este de a crea un loc sigur în care să vă simțiți treptat din ce în ce mai confortabil să fiți voi înșivă. Acest lucru permite să apară aspecte ascunse ale personalității, cum ar fi sentimentele reprimate, iar acest lucru inițiază un proces de integrare a acestora în experiența conștientă. Psihoterapeutul nu este mai inteligent decât clientul și nu poate ști mai bine decât clientul ceea ce este mai bun pentru el sau ea. Scopul lui este doar să vă sprijine în dezvoltarea unui sentiment coerent de identitate și pace interioară.
  • Pentru ca psihoterapia să aibă succes, este important să lucrați atât intelectual – să înțelegeți cum vă produceți stările, cât și emoțional, să experimentați emoții care din multe motive au rămas blocate. Emoțiile reprimate sunt o energie prețioasă care servește la orice formă de relații și stima de sine odată ce sunt eliberate. Atâta timp cât aceste emoții rămân reprimate, vă vor scurge energia și vă vor face anxioși, neputincioși și nefericiți.