Psihoterapia poate fi definită ca intervenție psihologică (tratament fără medicamente) folosită pentru a trata afecțiuni psihice, psihosociale, psihosomatice și tulburări de comportament.
Scopul psihoterapiei este:
Sunt specializată în psihoterapie integrativă, o formă de psihoterapie care îmbină tehnici psihoterapeutice specifice diferitelor modele de psihoterapie (cognitiv – comportamentală, psihodinamică, hipnoterapie, gestalt terapie, analiză tranzacțională, terapia sistemică etc.) pentru a se adapta cât mai bine la situația persoanei. Integrarea se referă atât la Integrarea Sinelui (aspectele nescunoscute și neintegrate ale eului), cât și la integrarea personalitații (armonizarea sistemelor cognitiv, emoțional și comportamental ale personaliații) și al teoriilor.
Tratamentul oferit este personalizat pentru a satisface nevoile individuale ale fiecărei persoane, de la caz la caz. În funcție de fondul și problema personală, se vor aplica diferite tehnici de tratament.
În general psihoterapia se adresează persoanelor care se află în una sau mai multe dintre următoarele situații:
O ședință de psihoterapie durează 50-60 minute și costă 130 lei.
Vă rog să îmi descrieți întrebarea/problema în câteva cuvinte – folosind formularul online, e-mailul sau facebook-ul). Veți primi un răspuns la mesajul dumneavoastră cât mai curând posibil, precum și data programării.
În mod alternativ, mă puteți contacta telefonic (Tel: 0743041003). În cazul în care nu voi putea răspunde, vă voi suna eu cât mai curând posibil.
Este de preferat ca înainte de prima întâlnire, să descărcați Formularul de informare și consimțire, precum și Formularul de admisiune și să veniți cu ele completate.
Într-o discuție inițială în cabinetul meu, vom examina mai detaliat problema dumneavoastră și vom încerca să clarificăm în ce măsură modul meu de lucru poate fi util pentru dvs. Dacă este necesar, vom stabili o abordare interdisciplinară (de exemplu, poate fi necesar un tratament medicamentos sau o anumită investigație medicală).
Tot în cadrul discuției inițiale, vom aborda motivația, obiectivele, așteptările, resursele dumneavoastră și vă voi informa despre procesul, politica de desfășurare și metoda de terapie. De asemenea, voi fi disponibilă să vă răspund la orice altă întrebare. După ședință, puteți să vă decideți dacă doriți să realizați psihoterapia cu mine. Relația terapeutică de încredere între pacient și terapeut este unul dintre cei mai importanți factori în psihoterapie. Costul întâlnirii inițiale este același cu cel al unei ședințe obișnuite.
În primele sesiuni, va fi prezentat mai departe cadrul terapeutic, veți obține o perspectivă asupra modului meu de lucru și vom realiza evaluarea și conceptualizarea problemei dumneavoastră. Pe baza acestei experiențe, vă puteți clarifica în continuare dacă forma de tratament pe care o ofer este potrivită pentru dvs.
Dacă se ia o decizie comună în favoarea continuării psihoterapiei, va exista o frecvență de sesiuni adaptată individual, cu durata diferită a terapiei. Decizia dvs. pentru psihoterapie poate fi revocată în orice moment, dar sesiunile trebuie anulate cu 24 de ore înainte de data convenită. Dacă doriți să încheiați terapia, ar fi utilă o fază de încheiere.