Psihoterapie de cuplu si familie

 

 

Începutul unei relații se caracterizează cel mai adesea prin prezența unor sentimente precum iubirea, pasiunea, afecțiunea și respectul. Pe măsura trecerii timpului menținerea acestui climat nu se mai întâmplă în mod automat, necesitând atenția ambilor parteneri. Unul sau ambii parteneri pot fi distrași de factori interni și/sau externi (nemulțumirea față de propria persoană, stresul la locul de muncă, supraîncărcarea în sarcini/roluri multiple, frustări în urma disputelor repetate, schimbarea nevoilor/valorilor etc.)

Terapia de cuplu  poate ajuta partenerii să readucă relația pe drumul cel bun sau poate ajuta cuplurile să afle dacă reconcilierea și acceptarea sunt  posibile sau  dacă relația mai poate avea un viitor.

 

Cele mai frecvente probleme cu care vin cuplurile la psihoterapie sunt:

  • Dezacorduri care decurg din diferența dintre valori sau concepte de viață, cum ar fi diferențele culturale, loialitatea, infidelitatea, gelozia, importanța (excesivă) a muncii și a carierei, planificarea familială și stilurile parentale etc.
  • Nesiguranța că relația poate oferi un viitor (bun) pentru ambii parteneri.
  • Divorț și separare.Terapia poate ajuta cuplurile să se separe  pe o bază bună, precum și să reducă la minimum efectele asupra  copiilor implicați.
  • Probleme sexuale.
  • Conflict și tensiune în relație.
  • Violență, agresivitate și abuz.
  • Depresia, alcoolul și abuzul de substanțe ale unuia sau ambilor parteneri, cu un impact negativ asupra relației.
  • Nevoia de sprijin în perioada de criză, de ex. după pierdere, în caz de deces în familie, după un eveniment traumatic.
  • Nevoia de sprijin în timpul unei perioade de tranziție, de ex. nașterea unui copil,  pensionarea etc.

 

 

O ședință de psihoterapie de cuplu durează 90 de minute și costă 180 lei.

 

Care este procedura de desfășurare a psihoterapiei de cuplu?

 

Primul contact (mesaj prin formularul online, e-mail, facebook sau apel telefonic).

Vă rog să îmi descrieți întrebarea/problema în câteva cuvinte – folosind formularul online, e-mailul sau facebook-ul). Veți primi un răspuns la mesajul dumneavoastră cât mai curând posibil, precum și data programării.

În mod alternativ, mă puteți contacta telefonic (Tel: 0743041003). În cazul în care nu voi putea răspunde, vă voi suna eu cât mai curând posibil.

Prima întâlnire

Este de preferat ca înainte de prima întâlnire,  să descărcați Formularul de informare și consimțire, precum și Formularul de admisiune și să veniți cu ele completate.

Într-o discuție inițială în cabinetul meu, vom examina mai detaliat problema dumneavoastră și vom încerca să clarificăm în ce măsură modul meu de lucru poate fi util pentru dvs.

Tot în cadrul discuției inițiale, vom aborda motivația dvs., vom stabili  obiectivele, așteptările, consecințele schimbării dorite, resursele dumneavoastră și vă voi informa despre procesul, politica de desfășurare și metoda de terapie. De asemenea,  voi fi disponibilă să vă răspund la orice altă întrebare. După ședință, puteți să vă decideți   dacă doriți să realizați psihoterapia cu mine. Relația terapeutică de încredere între pacient și terapeut este unul dintre cei mai importanți factori în psihoterapie. Costul întâlnirii inițiale este același cu cel al unei ședințe obișnuite.

Faza introductivă (1 – 3 sesiuni)

În primele sesiuni, va fi prezentat mai departe cadrul terapeutic, veți obține o perspectivă asupra modului meu de lucru.

Durata individuală a terapiei

Dacă se ia o decizie comună în favoarea continuării psihoterapiei, va exista o frecvență de sesiuni adaptată de la caz la caz, cu durata diferită a terapiei. Decizia dvs. pentru psihoterapie poate fi revocată în orice moment, dar sesiunile trebuie anulate cu 24 de ore înainte de data convenită. Dacă doriți să încheiați terapia, ar fi utilă o fază de încheiere.