În contextul COVID-19 această formă de psihoterapie nu se poate desfășura.

Apartenența la un grup este o nevoie umană profundă, dar în era rețelelor sociale, capacitatea de a face parte dintr-un grup în viața reală a fost deteriorată. Terapia de grup oferă setări sociale necesare pentru a vindeca psihicul de deficiențele cauzate de stilul de viață modern.

Oportunitatea de a participa la  terapia de grup vă poate sprijini creșterea personală,  bucurându-vă de calitatea vieții.

          Scopul acestui grup  este de a ajuta persoanele să se dezvolte psihologic și să îmbunătățească calitatea relațiilor lor.

Beneficiile terapiei de grup.

 1. Grupul oferă microcosmosul social prin care pot fi rezolvate problemele personale.
 2. Feedback-ul vine de la mai multe persoane și nu numai de la un terapeut sau un consilier.
 3. Grupul oferă tărâm pentru a sprijini pe ceilalți și pentru a dezvolta empatia și conștientizarea de sine
 4. Creșterea rezistenței și toleranței la stres este mai eficientă în setările de grup.
 5. Grupul promovează conștiința de sine cu privire la impactul pe care îl avem asupra celorlalți.
 6. Grupul promovează dezvoltarea abilităților sociale și altruismul.
 7. În grup, este posibil să conștientizezi universalitatea problemelor tale și să realizezi că nu ești niciodată singur. Experiența în grup cultivă speranța că schimbarea este posibilă.
 8. Atunci când membrii grupului își dezvoltă suficientă încredere unul în celălalt și în mine ca terapeut, nivelul de intimitate creat este mai profund decât ceea ce este disponibil de obicei în viața externă. Grupul oferă un mediu foarte prețios în care este posibil să fim din nou întregi, așa cum am fost înainte să învățăm să ne fie rușine de anumite aspecte de la noi.

 

Grup de terapie (dezvoltare personală și optimizarea abilităților de relaționare).

Nr. participanți: max. 8 persoane

Frecvența întâlnirilor: săptămânal

Durată modul: 6 (șase luni)

Durata unei sesiuni: 2 (două) ore

Preț:70 lei/sesiune.

Cum puteți să participați la terapia de grup?

 1. Primul contact (mesaj prin formularul online, e-mail, facebook sau apel telefonic).

Vă rog să vă exprimați în câteva cuvinte intenția  de a participa la grupul de terapie și motivul/aspectele asupra cărora doriți să lucrați. Vă voi răspunde cât de curând posibil și veți primi informațiile necesare referitoare la procedura de desfășurare.

În mod alternativ, mă puteți contacta telefonic (Tel: 0743041003). În cazul în care nu voi putea răspunde, vă voi suna eu cât mai curând posibil.

 1. Întâlnirea inițială va fi una individuală. În cadrul acestei ședințe vom examina aspectele asupra cărora doriți să lucrați și vom clarifica dacă această formă de terapie este utilă pentru dumneavoastră. Această întîlnire este gratuită.

Este de preferat ca înainte de prima întâlnire,  să descărcați Formularul de informare și consimțire, precum și Formularul de admisiune și să veniți cu ele completate.

 1. Prima sesiune din Terapia de grup se va desfășura după ce grupul a fost alcătuit și toți membrii au trecut prin etapa 1 și 2. Vom stabili împreună o cale eficientă și rapidă de comunicare și veți avea o imagine clară a modului de desfășurare.
 2. Următoarele sesiuni vor avea loc săptămânal pe parcursul a 6 (șase luni). Vă puteți retrage oricând din grup, însă pentru a ne asigura că decideți în avantajul dumneavoastră psihologic, vă recomand ca înainte de a vă retrage să discutăm despre acest lucru.