PSIHOTERAPIE ONLINE (TELETERAPIA)

 

Psihoterapia online este o modalitate de a lucra cu un psihoterapeut pentru a vă face viața mai fericită, mai sănătoasă și mai productivă. Ideea este că puteți lucra cu un terapeut online, în loc de un birou tradițional. Acest lucru vă permite să vă întâlniți din confortul propriei case, sau pe drum dacă călătoriți des.

Problemele pentru care puteți opta pentru psihoterapie online sunt aceleași ca și în cazul terapiei clasice(vezi CUI SE ADRESEAZĂ PSIHOTERAPIA ?).

 

Avantajele pe care le puteți avea optând pentru psihoterapia online sunt:

 • comoditatea și eficacitatea;
 • o mai mare posibilitate de selecție, nefiind nevoiți să vă limitați la zona geografică imediată, puteți alege dintre terapeuți autorizați din toată țara. Studiile arată că factorul care contează cel mai mult în determinarea succesului terapeutic este găsirea unui terapeut care îți place și în care  ai încredere;
 • posibilitatea de a găsi un terapeut care să aibă expertiză în problema dvs. particulară sau care să aibă disponibilitate; pot exista  subiecte sensibile cu care nu toți terapeuții sunt confortabili și niciun terapeut nu este expert în orice problemă;
 • flexibilitate mai mare  și economisirea timpului;
 • anonimitate îmbunătățită / evitarea relațiilor duale – în consiliere, o „relație duală” se referă la a avea orice altă relație (personală, de afaceri, etc.) cu terapeutul în afara relației terapeutice sau terapeutul tău având relații strânse cu familia ta; teleterapia poate elimina aceste preocupări;
 • o posibilitate mai mare de realizare a terapiei de familie sau cuplu; programarea cuplurilor sau  familiei poate fi  dificilă, mai ales dacă una sau mai multe persoane din familie călătoresc; consilierea online este o opțiune excelentă pentru a depăși distanțele și a ajută la menținerea sesiunilor terapeutice regulate;
 • convenabil – vedeți consilierul dvs. din orice parte a lumii;
 • sigur – modalitățile online sunt criptate – păstrând confidențialitatea sesiunii;
 • mobil – puteți utiliza orice dispozitiv digital pentru a vă conecta;
 • eficient – găsiți experții de vârf pentru problema dvs.

 

O șediță de psihoterapie online durează 50 – 60 minute, iar prețul este de 130/ședința.

Care este procedura de desfășurare a psihoterapiei online?

 1. Primul contact (mesaj prin formularul online, e-mail, facebook sau apel telefonic).

Vă rog să îmi descrieți întrebarea/problema în câteva cuvinte – folosind formularul online, e-mailul sau facebook-ul). Veți primi un răspuns la mesajul dumneavoastră cât mai curând posibil, în care vă voi prezenta politica și procedura de lucru online precum și data programării.

 În mod alternativ, mă puteți contacta telefonic (Tel: 0743041003). În cazul în care nu voi putea răspunde, vă voi suna eu cât mai curând posibil și vom stabili procedura de lucru online precum și data programării.

 1. Prima întâlnire

În cadrul primei ședințe online vom examina mai detaliat problema dumneavoastră și vom încerca să clarificăm în ce măsură modul meu de lucru poate fi util pentru dvs. Dacă este necesar, vom stabili o abordare interdisciplinară (de exemplu, poate fi necesar un tratament medicamentos sau o anumită investigație medicală).

Tot în cadrul discuției inițiale, vom aborda motivația, obiectivele, așteptările, resursele dumneavoastră și vă voi informa despre procesul, politica de desfășurare și metoda de terapie. De asemenea,  voi fi disponibilă să vă răspund la orice altă întrebare. După ședință, puteți să vă decideți   dacă doriți să realizați psihoterapia cu mine. Relația terapeutică de încredere între pacient și terapeut este unul dintre cei mai importanți factori în psihoterapie. Costul întâlnirii inițiale este același cu cel al unei ședințe obișnuite.

 1. Faza introductivă (1 – 3 sesiuni)

În primele sesiuni, va fi prezentat mai departe cadrul terapeutic, veți obține o perspectivă asupra modului meu de lucru și vom realiza evaluarea și conceptualizarea problemei dumneavoastră. Pe baza acestei experiențe, vă puteți clarifica în continuare dacă forma de tratament pe care o ofer este potrivită pentru dvs.

 1. Durata individuală a terapiei

Dacă se ia o decizie comună în favoarea continuării psihoterapiei, va exista o frecvență de sesiuni adaptată individual, cu durată diferită a terapiei. Decizia dvs. pentru psihoterapie poate fi revocată în orice moment, dar sesiunile trebuie anulate cu 24 de ore înainte de data convenită. Dacă doriți să încheiați terapia, ar fi utilă o fază de încheiere.